Sport en bewegen

hAll Star Judo               Rots & Water

In de huidige maatschappij is het heel normaal om te sporten en te bewegen. Iedere school biedt tegenwoordig gymles aan en daarnaast gaan kinderen al op jonge leeftijd op voetbal, zwemmen, volleybal, turnen, judo… Noem maar op.

Maar helaas is sporten en bewegen niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Mensen met een beperking zijn vaak ook beperkt in het bewegen. Hun problemen nemen toe naarmate ze minder beweging krijgen, waardoor er bewegingsarmoede ontstaat. Dit kan een ongezonde leefstijl, obesitas (overgewicht) of zelfs problemen in de motorische ontwikkeling tot gevolg hebben.

Bij Den Besselder zien we sport bewegen als een factor, die kan leiden tot succes, als het gaat over volwaardige deelname in de maatschappij. Wij willen sport dus ook zo gebruiken: actief en op een regelmatige basis. Motorische vaardigheden kunnen zo (opnieuw) ontwikkeld worden, evenals een gezonde leefstijl en zelfredzaamheid. Dit alles om de maatschappelijke participatie te bevorderen.

Verder is sport, spel en bewegen een ideale manier om andere mensen te ontmoeten. Het maakt je fitter en gezonder én is bovendien enorm leuk om te doen! Kortom: bewegen is een must, voor mensen mét of zonder beperking.